Novi trendovi web dizajna 2021. godine

Novi trendovi web dizajna 2021. godine
Uspjeh web stranice ovisi o nekoliko čimbenika, Razvoj, Performanse, Korisničko iskustvo, Sigurnost, Optimizacija pretraživača. Ti čimbenici uglavnom spadaju u dvije kategorije, Razvoj web dizajna, Korisničko sučelje i dizajn korisničkog iskustva.

U ovom članku govoriti ćemo o tri najnovija trenda web dizajna

Crew 803 blog fluid oblici

Fluid oblici

Ovaj noviji trend uključuje jednostavne i fluidne oblike koji inspiraciju uzimaju u prirodi. Organski oblici koji se prelijevaju jedan u drugi čine izvrsnu pozadinu za predmete.
Najvažnija značajka ovog dizajnerskog stila su tekuće linije i asimetrični, mekani oblici.

Crew 803 blog material dizajn

Material dizajn 2.0

Ravni dizajn postoji već neko vrijeme, a mnogi ga dizajneri već smatraju zastarjelim. Međutim, dizajneri neprestano preispituju njegovu upotrebu, dodajući više boja i kontrasta, ali i dalje držeći paletu boja jednostavnom.

Ravni dizajn kritiziran je zbog uklanjanja vitalnih elemenata sa sučelja, ali poluravan dizajn tu ostaje: on uključuje vitalne UI elemente, ali i dalje smanjuje nered i čini sučelje minimalističkim, a funkcionalnim.

Crew 803 blog bold boje

Bold boje

Kako sučelja postaju jednostavnija, tako i boje postaju jednostavnije. Bold boje izvrsne su u kombinaciji sa šarenim minimalističkim dizajnom. Oni privlače pažnju i omogućuju vam da istaknete i ono najrjeđe sučelje.

Možete koristiti kontrastne podebljane boje ili neke elemente vašeg sučelja učiniti stvarno svijetlima, a da ostatak dizajna ostane mekan i neutralan.